Omgeving

Ons landgoed met landschapstuin ligt in het midden van Limburg. Vandaar dat u binnen 15 minuten in België bent of in Duitsland in U bent binnen vijf minuten in België en binnen een kwartier in Duitsland. Ideaal om te fietsen en te wandelen.

Natuurgebieden in de omgeving

Verschillende prachtige natuurgebieden zijn binnen handbereik. Ga bijvoorbeeld naar de Maasvallei, het Leudal of de Swalm-Nette. In de omgeving kun je ook heerlijke wandel- en fietstochten maken door de Limburgse natuur. Actuele kaarten liggen klaar. De knooppunt-routes zijn allemaal naadloos verbonden met de Vlaamse en Duitse buren. Mocht je de Limburgse natuur vanaf het water willen verkennen, dan zijn er ook tal van mogelijkheden, zowel per kano als per zeil- of fluisterbootje.

Wandelen in hart van Limburg

Midden-Limburg is een wandelmekka. De mooiste tochten kunnen al beginnen vanuit ons vakantiehuisje. Het Grathems Ommetje start en eindigt bij onze landschapstuin, het hazelnotenpad is te belopen door het wandelpad achter de Haelense Beek in te slaan (Kapittelsbos ligt in het beekdal van de Haelense en de Uffelse Beek). Natuurgebieden als De Tuspeel, Exaten en de Beegderheide liggen in onze achtertuin en verder is het bosrijke natuurgebied Leudal te exploreren vanuit Bezoekerscentrum Leudal.

Fietsen in Leudal

Op Kapittelsbos ligt aan fietsroutes (34/LF7) vlakbij de Maasplassen en de grindgaten. Er zijn volop mogelijkheden voor water(sport)liefhebbers, vissers, fietsers, skaters, sporters, wandelaars en natuurliefhebbers. Nationaal Park de Meinweg in Roermond en het prachtige Leudalgebied liggen dichtbij.

Op de site van Visit Noord- en Midden-Limburg is veel informatie te vinden over de omgeving. En wij hebben tal van tips voor u op het gebied van cultuur, uitgaan en eten.

Snel naar: