Moestuin en landschapstuin

Bevers, bijen en ooievaars in Leudal

Onze landschapstuin van anderhalve hectare is te bezichtigen. De rotsblokken van Maiella liggen sinds 2006 in de oksel van het beekdal van de Uffelse en de Haelense Beek. Regelmatig laat zich hier in dit typische Leudalse beekdal een ijsvogel zien. Ook de bever is actief aan de waterkant. Een regionale imker plaatst zijn bijenvolken in de tuin. Het insectenhotel trekt solitaire bijen en andere insecten en reptielen. Ook is er een speciaal broedkastje voor de grote gele kwikstraat aan een van de knotwilgen gehangen, alsmede een uilenkast in onze hoogstam-boomgaard. Kunst van het kunstenaars-collectief HAK2000 uit Horn (Leudal) duikt overal in de tuin op.

Ooievaarsnesten in Grathem

In oktober 2013 zijn er twee ooievaarsnesten in Grathem geplaatst. Eentje staat in onze landschapstuin in het beekdal op de splitsing tussen de Uffelse en de Haelense Beek. De Dorpsraad van Grathem kwam met dit initiatief. Een speciaal bedrijf installeerde het nest in onze tuin. Ideale plek om even de benen te strekken dus voor een korte wandeling. Ook het Grathems Ommetje, een wandeling van 2,5 km die start en eindigt bij Op Kapittelsbos, is een leuke korte wandeling met telkens nieuwe verrassingen. Eind december 2013 waren er twee beverburchten in aanbouw aan de Uffelse Beek langs het ommetje door Grathem. In de zomer is de kans aanwezig om een bever te spotten, vooral bij zonsondergang en in stilte!

Eigen groenten en fruit

Onze gasten mogen zelf groenten en fruit van het seizoen oogsten. Elk seizoen weer een verrassing. Van grond-tot-mond in de praktijk. Alles strikt biologisch, niks is bespoten.

Snel naar: